Filtrar

Trance col·lectiu amb Quim Pujol

Imatge de la segona sessió de ràdio en directe a la Fundació Antoni Tàpies

Dimecres 26 de novembre, 17 h
Interval 3 | Sessió a càrrec de Quim Pujol, qui guiarà un trance col·lectiu.

Programa de ràdio en viu. Entrada gratuïta.
En el marc de l’exposició ‘Interval. Accions sonores’.
Per escoltar l’streaming des de casa:
http://giss.tv:8000/interval.oggFundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona
http://fundaciotapies.org

Visita gratuïta per a professorat

DSC_0815-711777
Imatge de les obres d’Antoni Tàpies Armari, 1973, i A la memòria de Salvador Puig Antich, 1974, que formen part de l’exposició Antoni Tàpies. Col·lecció, # 9

Visita gratuïta per a professorat
Fundació Antoni Tàpies

Dissabte 29 de novembre de 2014, a les 11.00 hEl Servei Educatiu de la Fundació Antoni Tàpies està a disposició del professorat per assessorar-lo sobre el contingut de les activitats educatives que duu a terme. Per facilitar-ho, s’ofereixen visites específiques a la Col·lecció d’obres d’Antoni Tàpies i a les exposicions temporals.
.
Calendari: Antoni Tàpies. Col·lecció, # 9, i Interval. Accions sonores, dissabte 29 de novembre de 2014, a les 11.00 h.Durada: 1 h i 30 min. Preu: gratuït. Cal fer reserva de plaça abans de les 15.00 h del dia anterior a l’activitat (932 075 862 / reserves@ftapies.com).
.
Després de la visita, es realitzarà un taller a càrrec de JOVI. L’assistència és gratuïta. Cal reserva prèvia.

Galeria: Ràdio Interval 2

La segona edició de Ràdio Interval, programa de ràdio emès cada dimecres a les 17h des de la Fundació Antoni Tàpies, va contar amb una entrevista a Susan Philipsz, una conversa amb Raquel Friera i un debat amb Oriol Fontdevila, Maite Muñoz i Núria Solé.

Interval 2

Radio Interval

Continue Reading →

Galeria: Ràdio Interval 1

Imatges de la primera emissió de Ràdio Interval, programa de ràdio setmanal en el marc de l’exposició ‘Interval. Accions sonores’, que va contar amb un diàleg verbal i musical entre Terre Thaemlitz i Laurence Rassel.

Interval 1

DSC_0853 Continue Reading →

Visita guiada per les Galeries d’Art de l’Eixample de Barcelona

Divendres 21 de novembre de 2014, a les 17.00 h.

Galeries amb art. Eixample

Itinerari per galeries d’art de Barcelona a càrrec de Sílvia Burjachs Serra, historiadora de l’art i gestora cultural.

Itinerari per les galeries d’art més singulars i emblemàtiques de l’Eixample barceloní. Al llarg del recorregut es donarà a conèixer la història més recent del galerisme a la ciutat, es visitaran les exposicions que acullen aquests espais d’art i es tindrà la oportunitat de conversar i intercanviar impressions amb alguns dels seus responsables.

Sílvia Burjachs és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. El 2006 finalitza els seus estudis a la Università degli Studi di Bologna (Itàlia).  Màster en Gestió del Patrimoni Cultural per la UB amb el projecte final De galeries per Ciutat Vella el 2010 i Guia de Turisme de Catalunya el 2012. Des del 2008 treballa per Àgora Serveis Culturals desenvolupant projectes educatius i/o culturals i en tasques de monitoratge als museus. A més, ha fet col·laboracions amb la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró i ha treballat com a adjunta de coordinació a la Fundació Amics del MNAC.

Calendari: Divendres 21 de novembre de 2014, a les 17.00 h | Durada: 2 h i 30 min | Preu: 7 €. Amics i Amigues de la Fundació, gratuït. Places limitades. Cal fer reserva prèvia (932 075 862 / reserves@ftapies.com). | Organitza: Fundació Antoni Tàpies

Més info: http://fundaciotapies.org/site/spip.php?rubrique1345

Properes activitats, novembre 2014 a la Fundació Antoni Tàpies

Divendres 14 de novembre de 2014, de les 17.00 a les 19.45 h, i dissabte 15 de novembre, de les 9.30 a les 15.30 h.

Creative Connections

Coneixement i saber des de l’art contemporani en entorns educatius.

En els tres últims anys 24 escoles (12 de primària, 12 de secundària) de sis països europeus (Finlàndia, Anglaterra, Irlanda, Portugal, República Txeca i Catalunya), han portat a terme el projecte Creative Connections. Els participants han indagat a l’entorn de la manera en què les relacions pedagògiques vinculades a produccions d’artistes contemporanis contribueixen a l’autoria dels joves i del professorat, l’intercanvi entre escoles, l’aprenentatge mitjançant la indagació i la consideració de l’art contemporani com a facilitador d’espais de subjectivitat, reflexió, crítica i visibilitat.

En el marc d’aquest projecte es convida a docents, educadors de museus i persones interessades a compartir i debatre propostes en les quals l’art contemporani contribueix a promoure experiències de coneixement i de saber. | Més informació

…..

Divendres 21 de novembre de 2014, a les 17.00 h.

Galeries amb art. Eixample

Itinerari per galeries d’art de Barcelona a càrrec de Sílvia Burjachs Serra, historiadora de l’art i gestora cultural.

Itinerari per les galeries d’art més singulars i emblemàtiques de l’Eixample barceloní. Al llarg del recorregut coneixerem la història més recent del galerisme a la ciutat, visitarem les exposicions que acullen aquests espais d’art i tindrem la oportunitat de conversar i intercanviar impressions amb alguns dels seus responsables. | Més informació.

…..

Dissabte 22 de novembre de 2014, de les 22.00 a les 05.00 h. | Activitat a porta tancada

Private Views IV: Tardor

Amb Private Views es comparteix l’observació del firmament a les nits de lluna nova a partir de les directrius de l’astrofísic Ramon Rodríguez Taboada, de la Universitat de l’Havana de Cuba.

La proposta Private Views es basa en una acció d’observació d’una part del paisatge celeste de l’hemisferi nord que no es veu des de la nostra ubicació per diferències geogràfiques en la diferencia de graus entre Cuba i Espanya. | Més informació.

…..

Dissabte 29 de novembre de 2014, a les 11.00 h.

Activitat per a professorat | Visites gratuïtes.

Sessió informativa sobre el contingut de les activitats educatives de la Fundació que inclou una visita a les exposicions Antoni Tàpies. Col·lecció, # 9 i Interval. Accions sonores. Després de la visita es realitzarà un taller a càrrec de JOVI.

Calendari: dissabte 29 de novembre de 2014, a les 11.00 h | Durada: 1 h i 30 min. | Preu: gratuït. Cal fer reserva de plaça abans de les 14.00 h del dia anterior a l’activitat (932 075 862 / reserves@ftapies.com).

La Fundació Antoni Tàpies participa com a ponent a KALIDOSCOPI 2014

unnamed

KALIDOSCOPI 2014/

Situacions reals: un nou marc d’aliances i cooperacions entre les institucions i els professionals del camp de la producció cultural.

Dilluns 24 de novembre

De 18:00 a 21:00h
Entrada lliure amb inscripció prèvia per previsió d’aforament a inscripcions@experimentem.org

En condicions de precarietat extrema, els codis de les bones pràctiques pensats fa una dècada deixen de tenir vigència i s’obre tot un nou espectre d’intercanvis entre productors culturals i institucions.

Kalidoscopi pretén oferir un estat de la qüestió no concloent a aquesta situació (ben real), juntament amb una reflexió sobre el marc de treball actual. Una condició que altrament corre el risc d’institucionalitzar una desregulació salvatge, on la cultura possiblement esdevingui avantguarda de l’economia neoliberal.

Moderació a càrrec de Carles Guerra (Artista, crític i comissari independent)

Amb la participació de: Fito Conesa (artista visual/coordinador d’Habitació 1418 del Macba i CCCB); Marta Gràcia (Art Motile/ Hangar); Morir de Frío (Col·lectiu); Caterina Almirall (el Passadís); Javier Rodrigo (Transductores); Ramón Parramón (Idensitat); Txuma Sánchez (Sala d’Art Jove) i Linda Valdés (Programes Públics de la Fundació Antoni Tàpies).

El Kalidoscopi convida a persones, col·lectius i institucions a compartir experiències des de les quals resituar i debatre entorn a certes situacions i problemàtiques que ens ajudin a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants i alhora projectar propostes en clau de futur que ens permetin definir plegats nous horitzons.

Experimentem amb l’ART | Torrijos, 68 08012 Barcelona | 932 171 877 | www.experimentem.org

‘Private Views IV: tardor’ | Entrada lliure

Consol Llupià
Fundació Antoni Tàpies
C. Aragó 255. Barcelona. Activitat gratuïta
Dissabte 22 de novembre de 22:00 a 05:00 h

Sessions estacionals descentralitzades, implosions per a discursos entronitzats. Private Views no són performances, són propostes d’art comunitari, autogestionades i que tenen lloc als intersticis de l’espai privat-públic, individual-comunitari, a la terrassa de la mateixa Consol Llupià o al poble amb la seva abuelita. Amb Private Views compartim l’observació del firmament a les nit de lluna nova, amb les directrius de l’astrofísic Ramon Rodríguez Taboada, de la Universitat de l’Havana de Cuba.

La proposta Private Views és l’observació d’una part del paisatge celeste de l’hemisferi nord que no veiem des de la nostra ubicació per diferències geogràfiques en la diferència de graus entre Cuba i Espanya. Es tracta de dos països en comunió, que comparteixen moltes relacions, pràctiques culturals i fets històrics. I, diferencialment, en un moment específic proposen dos discursos “contraris en conflicte i estrictes”: els discursos polítics. La física, la ciència i l’art responen a un sistema basat en la construcció de discurs. L’art es una eina i un canal magnífic per descriure i transmutar la realitat a múltiples estrats, espectres i contexts socials. Quan els discursos en l’art es dissocien de la pràctica i de la contemporaneïtat, es desgasten. Perden la seva capacitat d’incandescència i es mantenen estàtics en els seus dogmes, es fan aliens als qui els reben i es retroalimenten de la seva absurditat. Obrir un espai museístic a la nit comporta un conflicte. Els espais institucionals responen a uns sistemes i discursos constituïts i estrictes, històricament decidits per un conjunt d’interessos i les necessitats d’una ciutadania, que alhora també està construïda, amb unes lleis establertes, conscients i inconscients, teòriques i pràctiques.

Anem als museus! Però no a consumir art, sinó a fer art, a ser-ne part, per ser procés, per fer que els museus siguin espais on trobar-nos a fora dels dogmes. I què hi ha de més artístic que un firmament variable?

Consol Llupià (Barcelona, 1983).Trobem a Consol Llupià, entre Barcelona i el petit poble d’Alcóntar, a Almeria. Defensa i actua perquè l’art arribi a altres llocs i caigui dels pedestals en que s’ha mantingut els últims temps, lligat a un sistema de producte i consum. Amb franquesa pronuncia: “l’obra sóc JO mateixa”. I és que no hi ha cap enunciat més sincer per un artista, que posar el punt de partida aquí, sucumbir a la seva obra, i saber que l’obra no és més que la capacitat d’expressar, inseparable del procés creatiu i vital, de les seves motivacions, obsessions, desitjos, viatges, aventures, experiències o interrelacions. És tot aquest conjunt que dóna sentit a la seva proposta.

http://www.saladartjove.cat/i/activitat/private-views-iv-tardor-0

La botiga de la Fundació Antoni Tàpies posa a la venda LUX, el darrer treball de Brian Eno

WARP231-Packshot_480

 

La botiga de la Fundació Antoni Tàpies posa a la venda el CD titulat LUX, el darrer treball de Brian Eno.

La botiga de la Fundació Antoni Tàpies, en el marc de l’exposició ‘Interval. Accions sonores’, dedicada a l’art sonor, ha tret a la venda el CD del darrer treball de l’artista Brian Eno. També serà possible adquirir una sèrie limitada de reproduccions de la portada del disc. El creador britànic, a més, ha elaborat una peça especial per a l’exposició ‘Interval. Accions sonores’, que ja ha rebut més de dues mil visites en menys d’una setmana. La botiga de la Fundació Antoni Tàpies es troba situada al vestíbul del mateix museu. No cal comprar entrada per poder accedir-hi.

A més del treball de Brian Eno, l’exposició ‘Interval. Accions sonores’ inclou peces dels artistes Theo Burt, Hanne Darboven, Ainara Elgoibar, Brian Eno, Lluïsa Espigolé, Laia Estruch, EVOL, Jaume Ferrete, Raquel Friera, Nicoline van Harskamp, Tom Johnson, Susan Philipsz, Quim Pujol, Octavi Rumbau, Terre Thaemlitz i Erica Wise.

Exposició:
Interval. Accions sonores

 

Botiga Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255 | Barcelona
Tel. +34 934 870 315
Botiga online
http://botiga.fundaciotapies.org/

La Fundació Antoni Tàpies acull l’IMAGINE Creativity Center

DSC_0800-771512

Els dies 10 i 11 de novembre, la Fundació Antoni Tàpies acull al seu Auditori el programa “IMAGINE Creativity Center“, en col·laboració amb la Fundació Banc de Sabadell.

El participants del programa (dreamers) s’hauran  d’enfrontar durant un mes intensiu als reptes plantejats relacionats directament amb el sector cultural. Entre d’altres es tractaran temes com ara el model de negoci actual a les galeries d’art, l’emancipació dels espectadors o temes de cultura relacionats amb art, ciència i tecnologia. Experts en innovació lideraran el projecte amb una metodologia pròpia i comptaran amb la participació de destacats ponents i/o formadors.

El projecte conclou amb un esdeveniment final dirigit a col·laboradors, mitjans de comunicació,  i públic general on es presentaran els resultats d’aquest projecte d’innovació. La Fundació Antoni Tapies, col·labora en aquest projecte de la ciutat cedint l’espai durant dos dies.

Més informació: http://imagine.cc/
02-imagine-home-lombard