Logo Fundació Antoni Tàpies

Dimecres 20 de novembre, 19 h

Primera acció pública de Declinación Magnética

Declinación Magnética és un grup d’investigació i producció recentment constituït per artistes visuals, teòrics i comissaris que proposa revisar aspectes de la construcció de la història oficial espanyola en la producció d’imatges i discursos, partint de la presa de consciència dels estudis post-colonials i de-colonials i del context immediat més pròxim. En paral·lel, el treball del grup també abasta la hibridació de metodologies que resulta de l’ús d’estratègies artístiques i d’investigació en altres àrees de la pràctica i de la producció de coneixement.

En el marc de FAQ: Zona de preguntes freqüents, el grup avançarà la seva primera acció pública: el projecte de producció i exposició Marge d’error que presenta a la Tasneem Gallery de Barcelona a partir del divendres 22 de novembre.

Declinación Magnética és una iniciativa d’Aimar Arriola, Jose Manuel Bueso, Diego del Pozo, Eduardo Galvagni, Sally Gutiérrez, Julia Morandeira, Leire Vergara i Silvia Zayas. Sorgeix en el context de la plataforma d’investigació “Decolonizando Estéticas y Conocimiento” (DKA), un projecte conjunt entre Matadero Madrid i Goldsmiths College, Londres, iniciat la tardor de 2012.