Logo Fundació Antoni Tàpies

Dimecres 18 de desembre 2013, 18.30 h

Enseignement universel

Presentació dels projectes d’edició Art Jove 2013: Travel Notes, d’Aggtelek, i Enseignement universel, d’Anna Dot. Amb la participació de Gabi Martínez, escriptor i autor de diversos llibres de viatges, Víctor Sunyol, poeta, i Julia Montilla, tutora dels projectes. Performance a càrrec d’Anna Dot.

Aggtelek: Projecte d’edició que té el caràcter de ruta conceptual al voltant de la sèrie de pintures Travel Notes. La narració, seguint l’estil d’una guia de viatges, és un recorregut en el que poder experimentar el concepte de l’obra, analitzant les imatges per ser transportades a la seva experiència.

Enseignement universel: Projecte que parteix de la pedagogia que Joseph Jacotot (França, 1770-1840) va aplicar als seus alumnes holandesos perquè aprenguessin el francès: llegir Telèmac en una edició bilingüe i posteriorment redactar un text en francès sobre el que havien llegit. Es realitza un conjunt de noves composicions textuals a partir de reordenar de diferents maneres les paraules dels textos originals.