Logo Fundació Antoni Tàpies

Dimarts 23 de juliol, 19 h

Objectes d’estudi




L’estudi d’un objecte, com la seva ressonància, pot afectar el seu entorn. L’objecte és un mitjà, un enllaç, una distorsió, una matèria, un valor i, en conseqüència, una condició econòmica.
Des de la seva reobertura el 2010, la Fundació Antoni Tàpies acull, programa i treballa amb música i performance, entre d’altres objectes.

Espectacles, esdeveniments? O potser millor concentracions d’accions, formats, sabers? Si el so i el gest es consideren objectes d’art, com modifica això la nostra manera d’entendre l’art? Com s’exposen? Demanen una altra temporalitat que la d’una exposició? Necessiten un altre ecosistema? El projecte Objectes d’estudi comença per la presa de consciència de l’acte que és introduir la música i la performance dins de l’espai expositiu utilitzant un objecte com a mediació. Què pot un objecte?

La Fundació Antoni Tàpies posa en marxa un grup de treball que donarà peu a presentacions públiques per reflexionar sobre aquestes preguntes i com poden associar-se amb les dinàmiques d’un centre d’art. L’objectiu és explorar combinacions i modes de presentació per generar un procés d’aprenentatge continu que ens informi sobre les coses i la nostra capacitat per transformar-les.



Calendari:

TAULA 2
Dimarts 23 de juliol, 19 h
Sobre la taula hi haurà un xenomorf, una cançó d’amor, una sopa, un cartell d’Amanda Piña, un mimoide, una secta de la Polinèsia, set drama queens, un longus, una cita de Michael Fried, 37 plats...


TAULA 1
Dijous 27 de juny, 19 h
Estaran sobre la taula: un registre sonor d’Alain Robbe-Grillet, un altaveu, una veu, un text mesmèric de tres pàgines, 80 aparells de traducció simultània, una altra veu...


Actualment integren el grup de treball:
Roc Jiménez de Cisneros, Lluís Nacenta, Quim Pujol, Laurence Rassel, Marina Troyano, Linda Valdés i Marc Vives.


Galeria d’imatges.